Ce este detailing-ul auto?

Detailing vine din engleza si inseamna detaliu. Este grija pentru masina, grija pentru detalii, atentia indreptata spre fiecare element, rabdarea necesara de a trata fiecare colt, fiecare bucatica pentru a ajunge la final la un rezultat de exceptie.

In ce consta detailing-ul auto?

Detailing-ul auto este suma tuturor operatiunilor in urma carora se va obtine un rezultat deosebit. Toate operatiunile sunt importante dar operatiunea de baza este spalarea.

Spalarea masinii

Spalarea masinii intr-o maniera corecta, se realizeaza in primul rand cu solutii adecvate. Discutam aici de spume, sampoane, degresanti si solventi obligatoriu cu ph neutru pentru a nu afecta vopseaua, cromul, cauciucul sau alte elemente ale masinii. Materialele cu care se realizeaza aceasta operatiune gen pensule, manusi, prosoape de uscare, sunt special concepute, in marea lor parte din piele sau microfibra pentru a nu zgaria. Majoritatea zgarieturilor de pe masina sunt facute de materiale necorespunzatoare sau de folosirea improprie a acestora. La fel, cromul sau vopseaua au de suferit de la solutiile folosite de spalatoriile ieftine.

Exista o metoda de spalat, universal recunoscuta ca fiind singura care curata cu adevarat si nu zgarie si aceasta este metoda spalarii fara atingere.

Vrei sa stii daca masina ta a fost spalata corect pana acum?

Uitati-va la masina cand e soare afara, daca e plina de zgarieturi concentrice sau inegale, dar la nivel superficial, atunci metoda de spalare si stergere este incorecta.

Uitati-va la cromul de pe masina, daca acesta este albicios sau patat, la fel, spuma activa cu care a fost spalata masina este prea acida. Dupa spalare, urmatoarea etapa importanta in detailing este decontaminarea.

Decontaminarea masinii

Decontaminarea masinii cu metodele chimica sau mecanica are rolul de a indeparta mizeria care nu iese la spalat.
De exemplu: bitumul, rasina copacilor, ecscrementele pasarilor, insectele, polenul, particulele metalice, etc se fixeaza pe vopsea sau in microfisurile lacului si necesita metode si solutii speciale pentru indepartare.

Decontaminare se face cu solventi pentru indepartarea bitumului, rasinii, etc, cu degresanti pentru indepartarea particuleleor grele si cu argila (clay-bar) pentru indepartarea particulelor bine fixate in lac.

Vrei sa stii daca masina ta are nevoie de decontaminare?

Dupa ce spalati masina, treceti cu degetele peste caroserie. Daca aceasta agata sau prezinta protuberante, in special pe partile laterale in partea inferioara, e timpul sa o decontaminati. Decontaminarea se face o data la 6 luni sau atunci cand este cazul.

Curatarea jantelor:
Curatarea jantelor este un proces important deoarece jantele pot ajunge intr-o stare ireversibila.

Jantele sunt expuse bitumului, prafului de placute si altor elemente contaminatoare. Jantele vor fi demontate, spalate, decontaminate chimic si mecanic si aplicata o protectie. Cu aceasta ocazie se poate face si toaletarea pasajelor de roti si a contraaripilor.

DETAILING EXTERIOR

Toata lumea vrea sa aiba o masina cu care sa se poata mandri. Daca sunteti interesat in a gasi cele mai bune produse pentru detailing exterior, aici este un loc minunat pentru a incepe.

Cu ani de experienta in domeniul auto, va putem ajuta sa gasiti o solutie profesionista, rapida si avantajoasa pentru masina dvs.

In detailingul exterior, ne bazam pe:

  • Spalarea si degresarea caroseriei;
  • Indepartarea de contaminanti externi (bitum, urme de insecte, etc.)
  • Dressing si curatat jante
  • Chedere
  • Ornamente exterioare
  • Curatare cu argila curatitoare
  • Polish-are cu masina profesionala in 3 sau 4 pasi
  • Dressing ornamente exterioare, cauciucuri si contraaripi
  • Aplicare ceara de carnauba sau ceara sintetica (paint sealant), in functie de culoarea masinii.