Detailing auto interior – Curatarea tapiteriei
Curatarea interiorului masinii dvs este o prioritate si se realizeaza cel putin o data pe an daca tapiteria e textila sau o la un interval de 6 luni daca avem interior de piele.

De ce sa imi fac detailing auto interior ?
E simplu. Interiorul masinii e expus la praf, microbi, bacterii care odata introduse in masina vor intra in contact cu dvs. Aceste materii organice si anorganice va pot pune viata in pericol.

La fel si bacteriile care traiesc in instalatia de aerisire a masinii si care pot fi indepartate doar prin tratamente specifice, pot da sau mentine diverse boli respiratorii sau alergii.

Curatarea tapiteriei tecstile se face cu substante dedicate, fiecare suprafata sau tip de material avand o solutie dedicata. Sculele si ustensilele sunt de asemenea importante, diversele tipuri de pensule si aplicatoare au menirea de a ajunge in toate locurile greu accesibile, de a curata suprafata si de a o proteja. Este importanta folosirea ustensilelor corespunzatoare pentru a nu distruge sau afecta diversele materiale din interior.

Spalarea se face cu ajutorul aspiratorului cu injectie-extractie, acesta avand rolul de a injecta solutia in material si nu doar la suprafata acestuia si de a o extrage o data cu mizeria. Lipsa acestui aparat duce la imposibilitatea extragerii apei din tapiterie si implicit la distrugerea acesteia.

Curatarea interiorului masinii dvs. include spalarea tapiteriei, a panourilor de usi, a balamalelor si a zonei intre caroserie si usi, a mochetei, a plafonului, a bordului, a portbagajului si a compartimentului rotii de rezerva (daca exista).
Curatarea pielii
Curatarea pielii se face cu substante dedicate, sigure pentru piele pentru a nu o afecta. Detergentii clasici au tendinta de a usca tapiteriile din piele. O piele uscata este predispusa uzurii premature, formeaza crapaturi si in cele din urma se rupe pentru ca nu mai este elastica. Pielea se hidrateaza obligatoriu la interval de 6 luni.

Dupa curatare, pielea se hidrateaza de asemenea cu solutii dedicate. Suntem printre putinii care folosesc solutii de curatare si hidratare din grasimi animale, 100% sigure pentru piele.
Va prezentam in cele ce urmeaza operatiunile:

Detailing interior pentru tapiteria textila
Detailing interior pentru tapiteria din piele
1. Detailing interior pentru tapiteria textila
curatarea plafonului;
aspirarea si curatarea amanuntita a tapiteriei si a carpetelor;
suprafata textila este curatata cu un aspirator cu injectie-extractie;
curatarea in detaliu a instrumentelor de bord si a plasticelor;
curatarea (degresarea) zonei balamalelor usilor.

2. Detailing interior pentru tapiteria din piele
curatarea cu o solutie speciala cu ph-ul neutru in asa fel incat sa nu afecteze pielea;
pielea va fi curatata fara sa se decoloreze sau sa se decojeasca;
tapiteria de piele naturala sau sintetica este tratata cu o crema hidratanta;
folosirea unui balsam special pentru hidratare;
curatarea (degresarea) zonei balamalelor usilor.
Tratamentul pentru tapiteriile din piele este recomandat a fi reluat la fiecare 6 luni sau atunci cand este necesar.